top of page

Welke nederlaag is acceptabel?

“Je leven lang zal niemand jou kunnen tegenhouden. Net zoals ik eerst met Mozes geweest ben, zal ik nu met jou zijn. Ik zal je nooit verlaten en je nooit in de steek laten. Wees vastberaden en vol vertrouwen.” Jozua 1:5-6a Vorig jaar was ik na een lange poos op vakantie bij mijn gezin op Curaçao, en tijdens een zondag was er een stuk van de preek die me bijzonder aanraakte. De spreker vroeg aan de gemeente (vrij vertaald): welk niveau van nederlaag is acceptabel voor jou? WOW! Wat een vraag, wat een openbaring! Hoe vaak heb ik bewust en onbewust verschillende mate van nederlaag toegestaan in mijn leven? Was mijn geloof zo klein? Twijfelde ik aan de genade en goedheid van God? Was ik überhaupt met Goddelijke ogen naar mijn situatie aan het kijken?


Ik was stil voor een lange tijd. Ik was vooral beschaamd en verdrietig, toen ik besefte dat al deze dingen waar waren. Op het moment dat Jozua daar stond voor God na de dood van Mozes, was hij een van de weinigen (1 van de 2 om precies te zijn) die nog vurig geloofde in de belofte van God aan de volk Israël, dat Hij, de allerhoogste God hen een nieuw land zou geven. God sprak tot Jozua en herhaalt zijn beloftes, hij verzekerd hem met een waarheid die nu meer dan ooit ook voor ons waar is. Ik, jou God, zal je nooit verlaten en nooit in de steek laten. Hij bemoedigt Jozua, wees vastberaden en vol vertrouwen. Over de hele wereld gaan we nu door een moeilijke periode, er heerst veel angst. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we geen enkel vorm van nederlaag toelaten! Dat we vol vertrouwen en vastberaden blijven vasthouden aan God’s mandaat en beloften. Nu is de tijd voor de kinderen van God om op te staan en hoop te bieden aan een wereld die nu in onzekerheid verkeert en tot besef komt dat hun huizen gebouwd zijn op zand. Uitdaging: Mediteer op Jozua 1. Vraag jezelf af: in welke gebieden van mijn leven heb ik nederlaag toegelaten of acceptabel gaan vinden? God is vol genade, Hij vergeeft en vernieuwt. Waar je geloof mist, bid ervoor, Hij is altijd trouw! Blijf gezegend en gefocust!

Joy Jacobus

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jullie halen het goud naar boven!

Een prachtig team mag het kinderwerk verzorgen binnen Nieuw Leven Maastricht. Het mooie aan dit werk is dat we de kinderen dichterbij het Vaderhart van God mogen brengen. Wij mogen ze vertellen dat Go

Kinderwerk

Comments


bottom of page