top of page

So will I

Terwijl het nieuws me bezig houdt de afgelopen weken, houden sinds een paar dagen ook mijn kinderen me bezig. :-) Eigenlijk is dat ook wel gezellig en fijn. Daardoor heb ik ook minder tijd om me bezig te houden met het actuele nieuws. De paniek is toegeslagen bij mensen. Plots wankelt alles en waar is je zekerheid? Het is niet te vinden in een goede verzekering, vaste aanstelling, in je huis of geld.


Ik houd ook graag van zekerheid! Maar een paar jaar geleden heb ik gezegd, Heer als ik Mij overgeef aan U, hoever gaat dat dan? Mag ik nog wat meenemen of laat ik werkelijk alles achter?


‘Jezus zei: "Als je volmaakt wil zijn, ga dan naar huis, verkoop alles wat je hebt en geef het geld aan de arme mensen. Dan zul je een schat in de hemel hebben. Kom dan hier en volg Mij."’

MATTEÜS 19:21


In principe houdt dat in dat ik mijn hele leven met alles erop en erin, letterlijk mijn hele wezen aan Hem toevertrouw. Dat betekend dat ik niks achterhoud. Geen achterdeur heb waar ik doorheen kan als ik het moeilijk heb.

Dat betekend dat ik nu op dit moment niet in paniek moet raken voor mijn gezondheid, voor ons bedrijf in vakantie verhuur waar alles wordt geannuleerd, voor mijn voorraad w.c papier. :-) Voor dit laatste ben ik 3 dagen aan een stuk op zoek geweest!


Als ik de wanhoop bij mensen zie toeslaan in deze situatie zie ik blinde paniek. Letterlijk blindheid. Dan denk ik aan deze tekst. Ze kijken maar ze zien niets. Ze luisteren maar horen niets..

Dat grijpt me enorm aan en tegelijkertijd hebben we hier een hele mooie gelegenheid om Zijn licht te laten schijnen.


Kunnen wij als kinderen van de allerhoogste zelfs in deze bizarre situatie de geheimen van het koninkrijk ontdekken? God zegt dat onze ogen werkelijk zien en onze oren werkelijk horen.

In deze situatie mag je vragen aan de Vader: Heer, wat bent U aan het doen? Ik wil het zien. Heer, wat spreekt U? Ik wil het horen. Ik wil U volgen!


‘Maar het is heerlijk voor jullie dat jullie ogen werkelijk zien en dat jullie oren werkelijk horen. Luister goed! Ik zeg jullie dat veel profeten en mensen die leefden zoals God het wil, zouden hebben willen zien wat jullie zien. Maar ze hebben het niet gezien. En ze zouden hebben willen horen wat jullie horen. Maar ze hebben het niet gehoord."’

MATTEÜS 13:16-17


Waak ervoor dat je zicht niet vertroebeld raakt met aardse zekerheden of met zorgen. Wees bewust van de overgave en het volgen van Jezus in alles wat je doet zegt of denkt.


Ondanks Corona kan ik nog steeds de werken van God zien. Ik hoef alleen maar naar buiten te gaan en ik zie dat de schepping luistert naar Zijn naam!!!

So will I


Lynn de Zwart

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jullie halen het goud naar boven!

Een prachtig team mag het kinderwerk verzorgen binnen Nieuw Leven Maastricht. Het mooie aan dit werk is dat we de kinderen dichterbij het Vaderhart van God mogen brengen. Wij mogen ze vertellen dat Go

Kinderwerk

Comments


bottom of page