top of page

Manna

Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons. Een jaar vol mogelijkheden en vol geheimenissen. We weten nog niet wat het komende jaar ons zal brengen. De jaarwisseling is voor mij altijd een tijd van terug blikken en vooruit kijken. Als ik terug kijk naar 2018, dan zie ik dat het een goed jaar was. Er zijn dingen gebeurd die ik niet had verwacht. Mooie dingen, moeilijke dingen. Maar bij elke gebeurtenis zie ik de goedheid van God. Zijn goedheid heeft me nooit in de steek gelaten!

En nu ik vooruit kijk naar dit nieuwe jaar, dan denk ik, zoals elk jaar, na over wat ik belangrijk vind. Ik maak geen goede voornemens, want die sneuvelen meestal al voor halverwege januari. Maar ik denk wel na over waar ik wil dat mijn prioriteiten liggen. En wat voor keuzes ik wil maken. Want soms besteed ik tijd en aandacht aan dingen die niet echt belangrijk zijn. Die er niet toe doen. Als ik me bewust word van dingen die ik belangrijk vind, zijn er een paar dingen waar ik altijd weer op uit kom. Gezondheid, goed zorgen voor mijn gezin en mezelf en bewust met de wereld om gaan.

Dit jaar dacht ik daarbij aan dat God elke dag wil spreken met me. Er is geen dag die Hij niet wil vullen met zijn goedheid en liefde voor mij. Er is geen dag dat Hij niet met mij in contact wilt zijn. In de bijbel wordt manna genoemd. Dat is het voedsel dat de Israelieten in de woestijn kregen van God. Het was brood uit de hemel en het was er elke dag. Het bleef alleen dezelfde dag goed, de volgende dag was het bedorven (zie Exodus 16). In Johannes 6 maakt Jezus de vergelijking met zichzelf. Hij is het brood uit de hemel, dat leven geeft. Als je bij Hem komt, heb je geen honger en dorst meer. (Johannes 6). Jezus is het Woord uit de hemel dat levend is geworden. Dat betekent dus dat Jezus elke dag in jouw en mijn leven wilt zijn. Hij wil elke dag tot ons spreken. Het is niet zo dat je als God een keer tot jou gesproken heeft, dat dit een woord is waar je heel lang op moet kauwen. Dat je heel lang moet wachten tot God weer iets tegen je wilt zeggen. Nee, God wilt elke dag met jou spreken. Elke dag heeft Hij weer nieuwe, verse manna voor ons. Ik heb ervoor gekozen om 2019 een jaar te laten zijn waarin ik de verse manna van God elke dag wil eten. Ik wil me elke dag laten vullen met het brood uit de hemel dat leven geeft. En ik wil jou uitnodigen om dat ook te doen. Om je ook te vullen met het hemelse brood. En om de woorden uit de hemel aan elkaar door te geven.

Myrthe Bruil

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jullie halen het goud naar boven!

Een prachtig team mag het kinderwerk verzorgen binnen Nieuw Leven Maastricht. Het mooie aan dit werk is dat we de kinderen dichterbij het Vaderhart van God mogen brengen. Wij mogen ze vertellen dat Go

Kommentare


bottom of page