top of page

Elia's reis met God - deel 1

Ik was enkele jaren geleden aan het bidden voor de kerk en de regio. Ik kreeg tijdens het bidden een beeld van een wolk. Het was een klein wolkje. Mijn gedachtes werden meteen gericht naar een verhaal in de bijbel. Dit was het verhaal van Elia op Berg Karmel (1 Koningen 18: 41-46 HSV): 41 Daarna zei Elia tegen Achab: Ga op weg, eet en drink, want er is een gedruis van een overvloedige regen. 42 Zo ging Achab eten en drinken, maar Elia klom naar de top van de Karmel, boog zich voorover ter aarde. Vervolgens legde hij zijn gezicht tussen zijn knieën. 43 Hij zei tegen zijn knecht: Klim toch naar boven en kijk uit in de richting van de zee. Toen klom hij naar boven, keek uit en zei: Er is niets. Toen zei hij: Ga terug, zevenmaal. 44 En het gebeurde bij de zevende maal dat hij zei: Zie, een kleine wolk, als de hand van een man, opkomend uit de zee. En hij zei: Ga tegen Achab zeggen: Span in, daal af en laat de regen u niet ophouden. 45 Het gebeurde ondertussen dat de hemel zwart werd van wolken en wind, en er kwam een hevige regen. Achab reed weg en ging naar Jizreël. 46 En de hand van de HEERE was op Elia, en hij omgordde zijn middel en snelde voor Achab uit tot waar men bij Jizreël komt. Tijdens het bidden kreeg ik het gevoel dat ik heel specifiek moest gaan bidden. Ik moest gaan bidden voor dat kleine wolkje. Dat wolkje moest groot worden en zich verspreiden. Praktisch zag dit eruit als bidden voor opwekking voor deze regio en voor de kerk.Mijn gedachtes werden na een periode weer gericht op dit verhaal. Ik was in mijn auto aan het bidden en aan het luisteren naar een preek. De predikant had het over zwarte wolken. Ik dacht meteen aan 1 Koningen 18:45. Ik had het gevoel dat het kleine wolkje nu niet meer zo klein was. De hemel was in de geestelijke nu helemaal ‘zwart’ van wolken en wind. De geestelijke atmosfeer was beladen met toekomstige regen. Het was beladen met hoop. Het was beladen met beloftes. Het was beladen met de kracht van God. Ik was heel blij met wat ik in de geestelijke aan het zien was. Mijn gedachtes werden een periode daarna weer gericht op een ander stuk van dit verhaal. Elia zegt tegen Achab ‘Span in, daal af en laat de regen u niet ophouden’. Elia zegt eigenlijk: er zal regen komen en als het regent, dan wordt het alleen maar moeilijker om naar de stad te keren. Ik had het gevoel dat we in een seizoen van voorbereidingen zitten. We moeten voorbereiden voor wat komen zal. We moeten voorbereiden voor de geestelijke regen.

Hoe kunnen we voorbereiden voor de regen? We kunnen voorbereiden voor deze regen door een heilig en rechtvaardige leven te leiden. We kunnen voorbereiden voor deze regen door niet samen te werken met zonde. We kunnen voorbereiden voor deze regen door dicht bij de voeten van Jezus te blijven. We kunnen voorbereiden voor deze regen door te werken aan geestelijke herstel in ons leven.

Ik geloof dat we in een periode zitten van voorbereiding en dat het regen ofwel de opwekking in deze regio zal komen. Het is in deze tijden van COVID-19 belangrijk om te blijven focus op wat God voor ons in petto heeft. Het zijn gedachtes van vrede en niet van kwaad. Het zijn gedachtes om ons een toekomst en hoop te geven (Jeremia 29:1). Er is een gedruis van overvloedige regen! De opwekking komt! Wees voorbereid!


Jordan Valerius

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jullie halen het goud naar boven!

Een prachtig team mag het kinderwerk verzorgen binnen Nieuw Leven Maastricht. Het mooie aan dit werk is dat we de kinderen dichterbij het Vaderhart van God mogen brengen. Wij mogen ze vertellen dat Go

Kinderwerk

コメント


bottom of page