top of page

Bescherm je hart boven alles

Bescherm je hart boven alles, want uit je hart komt alles voort wat je doet . Spreuken 4 : 23 In huis ben ik aan de grote schoonmaak begonnen en dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel en dan ben ik gewoon blij met het resultaat. En zo is dat ook met mijn hart ik wil dat mijn hart zuiver blijft. Jaren geleden heb ik een liedje gemaakt en wel 100 x gezongen: ik wil een zuiver hart toegewijd aan U, ik wil Uw diennaar zijn. En God is daar mee aan de slag gegaan. Hij kent mijn hart. Ook heb ik heel vaak gezongen: Efeze 4 : 32 Weest voor elkaar vriendelijk, barmhartig elkaar vergevend, zoals God in Christus vergeving geeft. Na het Onze Vader in Mattheus 6 : 14 en 15 staat: Als u de mensen vergeeft wat zij verkeerd hebben gedaan, zal Uw hemelse Vader ook u vergeven wat u verkeerd hebt gedaan. 15. Maar als u hen niet vergeeft, zal Uw hemelse Vader ook u niet vergeven. Dat is duidelijke taal.Ik vergeef heel makkelijk, ik ben barmhartig en vriendelijk en toch moest God nog aan mijn hart werken, daar had ik Hem toch heel vaak om gevraagd? Er was nog een plek in mijn hart waar niemand bij kon komen en ik had het zo ver weggestopt dat ik het zelf ook niet meer wist. God weet gelukkig alles en Hij kent ons hart [Jeremia17: 10] en het is Hem uiteraard gelukt om ook die ene persoon die mij zoveel had aangedaan te vergeven. Waarom vertel ik dit allemaal? Misschien kom je ook uit een gezin waarin niets gezegd werd en ben je zo gesloten, dat je het normaal vindt dat je gesloten bent . Zo ben ik nu eenmaal, niets aan te doen. Er kunnen muren om je heen zitten. Of je hebt negatieve ervaringen weggestopt of het een plek gegeven die nog steeds pijn doet, en als het soms weer opspeelt kun je zomaar lelijk tegen iemand doen die er niets aan kan doen, maar door een trigger kun je ineens fel reageren. We zijn nu in quarantaine gezet en God gaat hierna iets doen. Laten we deze tijd gebruiken om God meer en meer te gaan zoeken en bijbel te lezen .Het is Zijn verlangen dat ons hart meer en meer naar Hem uit gaat en dat we gaan bidden dat deze situatie niet alleen in onze harten verandering brengt, maar dat vele harten Hem gaan zoeken. Zodat mensen genezing zullen ontvangen.

Lya de Zwart

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jullie halen het goud naar boven!

Een prachtig team mag het kinderwerk verzorgen binnen Nieuw Leven Maastricht. Het mooie aan dit werk is dat we de kinderen dichterbij het Vaderhart van God mogen brengen. Wij mogen ze vertellen dat Go

Kinderwerk

留言


bottom of page