Blog

Zo nu en dan publiceren we op maandag een blog waarin we je iets willen meegeven voor de week. Om de week te beginnen met een verhaal of een gedachte van iemand over wat Jezus in zijn of haar leven aan het doen is. Wat voor de één zo vanzelfsprekend is in het leven met Hem kan voor een ander weer nieuw zijn. Veel leesplezier!

Maandag Blogdag
 
07/01/2019
Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons. Een jaar vol mogelijkheden en vol geheimenissen. We weten nog niet wat het komende jaar ons zal brengen.
lijn
29/10/2017
We kunnen veel mooie dingen aan elkaar geven in het leven. Tijd, aandacht, energie, financiën, maar het meest mooie wat iemand je kan geven is vertrouwen. Koester het, bewaak het en cultiveer het.
lijn
15/10/2017
Het is goed om deze week stil te staan bij hoe God in Christus naar jou kijkt. God kan zijn ogen niet van je afhouden, want als hij naar je kijkt ziet Hij eerst Jezus in je.
lijn
29/09/2017
Met vertrouwen krijg je veel meer gedaan, omdat je niet eerst door alle filters van wantrouwen heen hoeft.
lijn
09/07/2017
Niet dat ik het zelf allemaal op orde heb, maar ze helpen mij om te groeien daar waar nodig. Ik vertrouw erop dat ze ook voor jou, je relaties, je werk en kerk van waarde zijn.
lijn
26/06/2017
Als ik me dan toch door omstandigheden laat meeslepen dan is het voor mij heel belangrijk om in gebed te gaan en alles bij Hem neer te leggen.
lijn
28/05/2017
We hebben vaak de neiging om mensen te beschrijven op basis van uiterlijkheden, gedrag of karakter. Maar is dat werkelijk wie we zijn of is er meer?
lijn
14/05/2017
Het is niet altijd makkelijk, maar kies voor een leven van betrouwbaarheid en vertrouwen. Zorg dat je motieven voortkomen uit oprechte liefde voor mensen, zonder verborgen agenda.
lijn
07/05/2017
'Ik wil met je dansen... mag ik jou leren dansen?' De hele avond hoorde ik Zijn zachte stem. Het raakte me diep. “Maar wat bedoelt U hiermee Heer?”, vroeg ik.
lijn
30/04/2017
De belangrijkste sleutel voor succes is vertrouwen. Vertrouwen geeft de ander tijd om in de rust te werken aan datgene wat hij of zij beloofd heeft.
lijn
23/04/2017
God heeft in ons allemaal Zijn beloften voor ons geplaatst. Zijn droom voor ons. En net zoals door de warmte van de zon de natuur openbarst, zo doet Gods warmte, Zijn liefde, ons openbloeien.
lijn
10/04/2017
Het gevoel van de allereerste échte lentedag. Ken je dat? Zonnestralen verwarmen je huid, een warmte die met niets anders te vergelijken is. Een soort van 'instant happiness'.
lijn
18/03/2017
Carnaval ligt inmiddels weer achter ons. Verkleden, dansen, gek doen ... en vaak wordt er ook een masker opgezet. En die maskers zetten me aan deze blog te schrijven.
lijn
12/03/2017
Begin te oefenen om Gods woorden door te laten klinken in alles wat je zegt. De atmosfeer thuis, in je straat en op het werk wordt voor een groot deel bepaald door de woorden die je daar spreekt.
lijn
05/03/2017
Je hebt het vast weleens zien liggen in de winkel of misschien eet je het zelf heel graag. Oerbrood. Brood dat niet alleen volgepropt zit met zaden en granen, maar vooral ook het gevoel geeft dat geen ander brood zo puur en echt is.
lijn
26/02/2017
Onlangs tijdens de dienst werd het prachtige lied ‘U Heer bent wonderschoon’ gezongen. Ik werd geraakt door zin ‘naar U verlangt mijn hart’. Tegelijkertijd sprak God heel duidelijk tegen mij.
lijn
19/02/2017
Naast gebed is vrijgevigheid één van de krachtigste middelen die God gegeven heeft voor een geestelijke doorbraak in een regio.
lijn
12/02/2017
“Wat een droge kost voor een 9-jarige.” Dat was mijn eerste gedachte toen mijn dochter onlangs voor godsdienstles moest leren over de instructies voor de bouw van de tabernakel. Ze las mij voor uit het Bijbelboek Exodus.
lijn
29/01/2017
Woorden hebben kracht. Woorden hebben zelfs macht over leven en dood. Alleen al door ogenschijnlijk iets onschuldigs als ‘wat een stomme dag’ te zeggen, roep je iets uit over de dag dat impact kan hebben.
lijn
15/01/2017
Je bent voorbestemd om in vrijheid te leven, je gaat het beste tot je recht komen in vrijheid, vrijheid die alleen God je kan geven. Laat die vrijheid niet roven door schadelijke patronen die je in het verleden hebt opgelopen.
lijn
RSS Feed for latest articles