Walk For Freedom door Maastricht 

 
Op zaterdag 20 oktober doet Maastricht weer mee aan een wereldwijd wandelevenement om fondsen te werven en bewustwording te creëren. Het doel van de zogenoemde Walk For Freedom is om het licht te laten schijnen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij. 

Walk For Freedom 2018 from A21 on Vimeo.

Het doel van A21, een wereldwijde anti-mensenhandel organisatie, is dit jaar om met meer dan 200 wandelingen in 50 landen nog meer fondsen te werven en nog meer mensen bewust te maken dat slavernij nog steeds bestaat.
 
Initiatiefnemer van de Maastricht ‘Walk’, Marlies Ruitenberg: “Mensenhandel is de snelst groeiende vorm van misdaad ter wereld, het genereert meer dan 140 miljard euro per jaar. Het is onze missie om moderne slavernij af te schaffen. Overal en voorgoed.”
 
De Walk For Freedom is te herkennen doordat het één lange lijn van deelnemers is, gekleed in het zwart. Zo vertegenwoordigen zij de 27 miljoen slaven zonder stem.

“Mensenhandel is de snelst groeiende vorm van misdaad ter wereld, het genereert meer dan 140 miljard euro per jaar. Het is onze missie om moderne slavernij af te schaffen. Overal en voorgoed.”

 
Route
De route die binnenkort bekend wordt gemaakt vindt hoofdzakelijk in het centrum van Maastricht plaats en is ongeveer 5 kilometer.
 
De Walk For Freedom bestaat om moderne slavernij uit te roeien, een wereldwijde realiteit die invloed heeft op elk continent en elke economie. Ruitenberg: “Het doel van de wandeling is niet om te protesteren, flyers uit te delen of gewoon om fit te blijven. Het doel van de Walk For Freedom is om een gezamenlijk standpunt in te nemen die bewustwording om zal zetten in actie.” Meedoen kan via A21.org/Walk of via het sturen van een mail aan de organisatie via walkforfreedommaastricht@gmail.com.
 
Walk for freedom Maastricht

Walk For Freedom Maastricht
Datum: 20 oktober 2018
Starttijd: 13:00 uur (verzamelpunt wordt binnenkort bekendgemaakt) 
Dresscode: Zwarte kleding. In Maastricht kan worden meegelopen met speciale Walk For Freedom t-shirts. Te bestellen via de organisatie. Kosten €15,00. De opbrengst hiervan komt ten goede van A21 Campaign.

“Het doel van de wandeling is niet om te protesteren, flyers uit te delen of gewoon om fit te blijven. Het doel van de Walk For Freedom is om een gezamenlijk standpunt in te nemen die bewustwording om zal zetten in actie.”

 
Over A21
A21 is een wereldwijde organisatie tegen mensenhandel met 12 kantoren verspreid over de wereld. A21 is gebaseerd op 4 pijlers: Preventie (bewustwording creëren en onderwijs), Bescherming (opvanghuizen), Vervolging (juridisch) en Partnerschap (overheid, politie, gemeenschap).

Meld je vandaag nog aan!