Vrijwilligers bieden praktische hulp aan Maastricht 

Verschillende Maastrichtenaren beginnen aanstaande zaterdag met vrijwilligerswerk voor de stad Maastricht. De vrijwilligers van het zogeheten Serve the City project, een initiatief van drie verschillende Maastrichtse kerken, willen zich actief en vrijwillig inzetten om mensen te helpen. Docenten en leerlingen van de Suringarschool zijn de eersten die op vrijwillige hulp kunnen rekenen. Zaterdag wordt onder andere begonnen met de aanleg van een natuurbelevenistuin naast de basisschool. 

stc-logo-h
 
Serve the City draait om verrassende en eenvoudige acties van vriendelijkheid, waarmee betrokkenen willen laten zien dat het een plezier is om te geven aan een ander. Jesse de Haan van de Baptistengemeente, één van de initiatiefnemers van Serve the City Maastricht, vindt het geweldig dat verschillende Maastrichtse kerken zich op deze manier inzetten voor de leefbaarheid van de stad. “Deze gelegenheid om de mensen in Maastricht te dienen, de stad waar ik woon en werk, is gewoon geweldig.”  Matthew Lunders van de internationale kerk Damascus Road is het daar mee eens. “Prachtig om de mensen in je eigen stad te dienen en straks vriendschappen te sluiten met mensen die ik nu nog niet ken.”
Bert de Hoop van de kerk Nieuw Leven vult aan: “We willen de mensen in Maastricht onvoorwaardelijk dienen. Door deze stap te zetten, geloof ik dat God iets aan onze prachtige regio zal toevoegen. Praktische liefde kent geen grenzen.”  
 
De kerken Damascus Road International Church, Baptistengemeente Maastricht en Nieuw Leven zien het project bij de basisschool Suringar als een startpunt voor structurele sociaal-maatschappelijke projecten in Maastricht, waarmee ze mensen willen helpen en dienen in hun kleinste behoeftes en ook in hun grote noden. 
 
Serve the City is niet alleen in Maastricht actief. Het is begonnen als initiatief in Brussel in 2005 en heeft zich daarna over Europa, Afrika en Amerika verspreid. Ondertussen is Serve the City in 50 steden actief.