Studenten bidden klok rond tijdens INKOM 

 

De Maastrichtse kerken Nieuw Leven Maastricht en Damascus Road International Church presenteren zich aan de nieuwe studenten van Maastricht. Dit doen zij tijdens de zogenoemde INKOM, de introductieweek voor nieuwe studenten. Zo staan zij in gezamenlijkheid onder andere op een informatiemarkt en participeren zij in een gebedsmarathon.
NLM Students

Studenten van Nieuw Leven Maastricht

Tijdens de Maastrichtse introductieweek komen studenten in aanraking met studentenverenigingen en denken zij na over waar ze zich bij aan willen sluiten en wordt vaak de basis voor vriendschappen gelegd. Tijdens hun studententijd nemen zij beslissingen die vaak effect hebben op de rest van hun leven. “Zou het niet bijzonder zijn als we deze nieuwe studenten kunnen omgeven door een muur van gebed? Dat we deze studenten aan God kunnen opdragen”, zegt Paul Boekhout namens NLM Students, een groep studenten die deel uit maakt van Nieuw Leven Maastricht.
Tijdens de INKOM vind in het pand van de c.s.v. Lux ad Mosam aan de Bogaardenstraat een doorlopend 24 uurs gebed plaats. Vijf dagen lang wordt op elk mogelijk tijdstip van de dag gebeden. Paul vervolgt: “Er gaat kracht uit van onophoudelijk bidden. We mogen geloven dat God grote dingen kan doen in Maastricht. Ook onder de studenten.”

De INKOM duurt van maandag 18 augustus 10.00 uur tot zaterdagochtend 23 augustus 05.00 uur. Vanuit c.s.v. Lux ad Mosam hebben ze een online gebedsrooster opgesteld, waarop geïnteresseerden zich kunnen inschrijven: http://www.24-7prayer.com/signup/25d649.